In a dwelling living room, general-purpose receptacles must be placed so that no point measured horizontally along the floor line of any wall space is farther than what distance from a receptacle?
- A6 ftĐúng
- B10 ft
- C8 ft
- D12 ft
Vì sao: Section 210.52(A) requires receptacles so no point along the wall line is more than 6 ft from an outlet, which effectively caps spacing at 12 ft. This lets any 6-ft appliance cord reach an outlet without an extension cord. 8, 10, and 12 ft each exceed the 6-ft reach the rule protects.2023 NEC §210.52(A)

